Ligų profilaktika

Telefono numeris 8 648 81168
Pašto adresas info@auau.lt

Ligų profilaktika

 

 Ligu profilaktika

 

Daug lengviau užkirsti kelią įvairioms ligoms, negu vėliau jas gydyti. Todėl dar kartą primename svarbiausias profilaktikos priemones.



Vakcinacija



Visos suaugę katės turi būti vakcinuojamos vieną kartą per metus. Tinkamą vakciną visada parinks veterinarijos gydytojas. Vakcinuojami tik sveiki, dehelmintizuoti ( gavę vaistų nuo kirminų ) gyvūnai.
Maži kačiukai vakcinuojami du kartus:


9 ir 12 savaičių amžiaus.


Svarbu žinoti, kad nevakcinuotų du kartus kačiukų NEGALIMA vesti į lauką. Kadangi jie dar neturi pakankamo atsparumo virusinėms ligoms ir gali lengvai jomis užsikrėsti. Tam netgi nėra būtinas tiesioginis kontaktas su kitais gyvūnais. Užteks to, kad mažylis pasivaikščios ten, kur prieš kurį laiką praėjo sergantis gyvūnas.



Dehelmintizacija



Suaugę katės turi gauti vaistus nuo kirminų 4 kartus per metus. Tai reiškia - kas tris mėnėsius. Mažyliai kačiukai pirmą kartą dehelmintizuojami 6 savaičių amžiaus. Dėl tolimesnių jauniklių dehelmintizacijų reikėtų pasitarti su savo veterinarijos gydytoju kiekvienu atveju individualiai.


Svarbu žinoti, kad suaugę gyvūnai, turintys žarnyno parazitų, dažniausiai atrodo visiškai kliniškai sveiki. Tačiau su išmatomis jie platina mikroskopinius helmintų kiaušinėlius, kurių dauguma yra pavojingi ir žmogui, o ypač - vaikams. Todėl - laiku dehelminizuodami savo augintinius, Jūs apsaugosite ne tik jų, bet ir savo bei savo vaikų sveikatą.



vet. gydytoja Laura Udraitė (www.vetklinika.lt)

 

Telefonas