Pripratinti kačiuką tuštintis dėžutėje

Telefono numeris 8 648 81168
Pašto adresas info@auau.lt

Kaip pripratinti kačiuką tuštintis specialioje dežutėje


Nesitikėkite, kad tik ižengęs į namus mažylis žinos kur jo dėžutė tuštinimuisi ir nedergs kampų. Netgi jei mama katė ir išmokė jį gamtinius reikalus daryti į specialią dėžutė, atsidūrės visiškai nepažystamoje aplinkoje katinėlis jausis išsigandęs ir pasimetęs, todėl jam tikrai nerūpės ieškoti specialios dėžutės. Beto atsidūrusiam nepažystamoje aplinkoje mažyliui norisi apsišniukštinėti ir pasižymėti savo teritoriją (tai labiau būdinga patinėliams). Taigi ko imtis, kad katinėlis priprastu savo gamtinius reikaliukus atlikti tam skirtoje vietoje ir neterštų Jūsų namų?


I. Įsigykite specialiai kačiuko tualetui skirtą dėžutė ir ją tinkamai įrenkite. Plačiau, kokia dėžutę įsigyti ir kaip ją tinkamai paruošti rasite paspaudę 'Tualetas'kaip pripratinti kate prie tualeto


II. Jei pastebite, kad kačiukas kasinėja grindų dangą, tuomet paimkite jį į rankas ir nunešę pastatykite į dėžutę. Kad katinėlis suprastu kodėl Jūs jį čia atnešėte, galite švelniai paėmę jo letenėlę imituoti grindų kasimo judesį. Labai svarbu parodyti, ką kačiukas turi daryti toje dėžutėje, kadangi jis paprasčiausiai nesupratęs Jūsų gali išlipti iš dėžutės ir vėl nueiti ieškoti vietelės išsituštinti, kuriame nors kambario kampe.


III. Jei visgi “nusikaltimo vietoje” kačiuko nepagavote, o radote jau atliktą reikaliuką, tuomet paimkite kačiuką, kaip įmanoma arčiau jo snukuti  prikiškite (murgdyti nereikia, nes katinėliai ir taip turi labai gerą uoslę) prie krūvelės ar balutės ir nuneškite jį į tualeto dėžutę. Vėl galite pakartoti kasinėjimo judesį.


IV. Kiekvieną sykį norėdami parodyti, kad kačiukas pasielgė negerai pridarydamas ne į dėžutę, galite nesmarkiai pabarti, pagrumoti pirštu, tik jokiu būdų nerėkite ir nemuškite katinėlio, nes grubumu tikrai nieko nepasieksite, nebent tik tai, kad katinėlis pradės nemėgti Jūsų.


V. Šiuos pratinimo veiksmus reikia kartoti tol, kol mažylis pripras savo reikaliukus atlikinėti dėžutėje. Žinoma, tam prireiks nemažai kantrybės, bet jei tikrai stengsitės, tai turėsite tvarkingą augintinį, kuris neterš Jūsų būsto kampų.
 

Telefonas