Atpratinti kačiuką nuo laipiojimo ant stalo

Telefono numeris 8 648 81168
Pašto adresas info@auau.lt

Kaip atpratinti kačiuką nuo laipiojimo ant stalo

 

kaip atpratinti kaciuka nuo lipimo ant stalo


Kačiukų laipiojimas ant stalo - viena didžiausių kačių augintojų problema, kadangi tai labai blogas ir varginantis kačių įprotis. Nors katės ir yra vadinamos nepriklausomomis namų gyventojos galinčios eiti kur nori ir kada nori, bet nuo laipiojimo ant stalo visgi galima atpratinti. Tai kaip gi elgtis, kad ateityje galėtumėte ramei valgyti nesirūpindami, kad jums nusisukus katinėlis įmerks savo letenėles jums į sriubą?

 


I. Pirmiausia stenkitės nepalikti ant stalo maisto be priežiūros, kad katinėlis papraščiausiai neturėtų preteksto lipti ant stalo.


II. Savo valgymo laiką suderinkite su katinėlio šėrimo metu. Tuomet kai Jūs valgysite kačiukas ramei tuštins savo maisto indelį ir jam nebus įdomu, kas ten darosi ant stalo.


III. Niekada nepilkite kačiuko ėdalo pasidėją jo indelį ant valgomojo stalo. Geriausia būtų kačiuko ėdalą piltį indelio stovėjimo vietoje.


IV. Jei kačiukas lipa ant stalo nors ant jo nieko ir nėra, tai paprasčiausiai visada jį nukelkite nuo stalo su pasirinkta komanda, tarkim piktu “fu, negalima”.


V. Jei kačiukas vistiek lipa ant stalo panaudokite tikrai veiksmingą priemonė. Tiesiog vieną kartą purkštelkite su gėlių purkštuku kačiukui į snukuti. Bet tai darykite tik tuo metu kada jis yra ant stalo ar kitoje Jums nepageidaujamoje vietoje. Po kelių kartų kačiukas įsidemės, kad užlipus ant stalo jis gali būti apipurkštas, o tai jam tikrai nemaloni procedūra ir tada tiesiog nelips ten kur tikėsis purškimo.


Svarbiausia turėkite kantrybės, nenuolaidžiaukite mažyliui ir laipiojimo ant stalo problema bus išspręsta.
 

Telefonas